Deniz Mahsüllü Buğday Paella

'Et-Tavuk ve Balık' forumunda Peri tarafından 14 Şub 2017 tarihinde açılan konu

  1. Peri

    Peri Nokta & Peri Site Yetkilisi

    Katılım:
    29 Eki 2016
    Mesaj:
    10,139
    Alınan Beğeniler:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Cinsiyet:
    Kadın
    [​IMG]
    Deniz Mahsüllü Buğday Paella Malzemeleri ( 4 kişilik )
    1 bardak ( 160 gr. ) aşurelik buğday
    1 orta boy soğan, ince küp doğranmış
    2 diş sarımsak, ezilmiş
    1 kapya biber, küp doğranmış
    1 avuç kıyılmış maydanoz
    3 adet jumbo karides, kabuklu
    5-6 adet midye, kabuklu
    5-6 adet kum midyesi, kabuklu
    1 tüp kalamar, ince halka doğranmış
    150 gr. levrek fileto, derisiz
    100 gr. somon fileto, derisiz
    2 – 2,5 bardak tavuk suyu
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    1 tutam safran
    Tuz
    Kalamar için Malzemeler
    1 şişe madensuyu
    1 çay kaşığı karbonat
    Bir gece önceden kalamarı yumuşaması için karbonat ve madensuyu karışımına yatırın ve ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin.
    Aşurelik buğdayı yine 1 gece önceden ıslatın. Ertesi gün 30 dakika haşlayın.
    Paellayı pişirmeye başlamadan önce, ilk olarak tavuk suyunun içine safranı koyun ve 5 dakika bekletin. Levrek ve somonu iri küp doğrayın.
    2 yemek kaşığı tereyağını geniş bir tavada ısıtın. İnce küp doğranmış soğanı orta ateşte kavurun. Pembeleşince önce karidesleri bütün olarak ekleyin, 2 tarafını da 2 dakika soteleyin. Ardından kapya biberi ilave edin. 1 dakika daha sotelemeye devam edin.
    Kalamar, midye, kum midyesini ekleyin. 1-2 çevirip ezilmiş sarımsağı ve tavuk suyunun 1/4 ünü koyun. Tuz ve toz kırmızı biberle tatlandırın.
    Levrek ve somonu ilave edin. Biraz çevirdikten sonra buğdayı ilave edin. 1/4 ölçü daha tavuksuyu koyun. Suyu çekince yine 1/4 ve çektikten sonra son 1/4 tavuksuyunu ekleyin.
    Son eklediğiniz tavuk suyunu tam çekmeden ateşten alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Kıyılmış maydanozu serperek servis edin.
    Paellanın servis özelliği üzerine kayık şeklinde kesilmiş limon dilimleri koyarak pişirdiğiniz tavada servis etmektir.
    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş